Liste di Stâts dal mont

Atenzion: Cheste pagjine e je di comedâ,
par lis modifichis dai non dai stâts, par intant, fâs riferiment al
progjet stâts


Cheste e je une liste par ordin alfabetic dai stâts dal mont. Ca a son includûts i 191 stâts che a son membris de Nazions Unidis plui Taiwan, la Citât dal Vatican e la Autoritât Palestinês (che e à dome un ricognossiment parziâl).

Par une liste di teritoris dipendents di altris stâts o ocupâts militarmentri cjale invezit: Elenc dai teritoris dipendents

Top - 0-9 A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V X Y Z

ListeModifiche

Non Capitâl Membri ONU Dispute su la sovranitât
  Afghanistan Cabul Stât membri
  Albanie Tirane Stât membri
  Alzerie Alzers Stât membri
  Andore Andore la Viele Stât membri
  Angole Luande Stât membri
  Antigue e Barbude San Zuan Stât membri
Arabie Saudide Riad Stât membri
  Argjentine Stât membri
  Armenie Stât membri No ricognossût dal Pachistan
  Australie Stât membri
  Austrie Stât membri
  Azerbaizan Stât membri
  Bahamas Stât membri
  Bahrain Stât membri
  Bangladesh Stât membri
  Barbados Stât membri
  Belgjiche Stât membri
  Belize Stât membri
  Benin Stât membri
  Mianmar (Birmanie) Stât membri
  Bhutan Stât membri
  Bielorussie Stât membri
  Bolivie Stât membri
  Bosgne-Erzegovine Stât membri
  Botswana Stât membri
  Brasîl Brasilie Stât membri
  Brunei Stât membri
  Bulgarie Sofie Stât membri
  Burkina Faso Vagadugu Stât membri
  Burundi Stât membri
  Camboze Stât membri
  Camerun Stât membri
  Canadà Otave Stât membri
  Cap Vert Stât membri
  Republiche Ceche Praghe Stât membri
  Republiche Centriafricane Bangui Stât membri
  Çad Negjamene Stât membri
  Cine Pechin Stât membri No ricognossût in part. Riclamade de Republiche di Cine (Taiwan)
  Kenya Nairobi Stât membri
  Cile Santiago dal Cile Stât membri
  Cipri Nicosie Stât membri
  Colombie Bogotà Stât membri
  Comoris Moroni Stât membri
  Congo-Brazzaville Brazzaville Stât membri
  Congo-Kinshasa Kinshasa Stât membri
  Coree dal Nord Piongiang Stât membri
  Coree dal Sud Seûl Stât membri
  Kazakhstan Nur-Sultan Stât membri
Cossovo Pristine Stât membri
  Kirghizstan Stât membri
  Cueste di Avoli Stât membri
  Cueste Riche Stât membri
  Cravuazie Zagabrie Stât membri
  Cube L'Avane Stât membri
  Danimarcje Copenaghen Stât membri
  Dominiche Stât membri
  Republiche Dominicane Santo Domingo Stât membri
  Ecuador Stât membri
  Egjit Stât membri
  Emirâts Araps Unîts Stât membri
  Eritree Stât membri
  Estonie Talin Stât membri
Esuatini Stât membri
  Etiopie Adis Abebe Stât membri
  Fizi Stât membri
Filipinis Stât membri
  Finlande Elsinchi Stât membri
  France Parîs Stât membri
  Gabon Stât membri
  Gambie Stât membri
  Gjeorgjie Stât membri
  Gjermanie Berlin Stât membri
  Gane Stât membri
  Gjamaiche Stât membri
  Gjapon Tocjo Stât membri
Zibuti Stât membri
  Jordanie Stât membri
Gnove Zelande Velinton Stât membri
  Grecie Aten Stât membri
  Grenade Stât membri
  Haiti Stât membri
  Honduras Stât membri
Il Salvador Model:SLV Stât membri
  Indie Gnove Delhi Stât membri
  Indonesie Stât membri
  Iran Stât membri
  Irak Stât membri
  Irlande Dublin Stât membri
  Islande Reicjavic Stât membri
  Israêl Jerusalem Stât membri
  Italie Rome Stât membri
Isulis Marshall Stât membri
  Kiribati Stât membri
  Kuwait Stât membri
  Laos Stât membri
Lesoto Stât membri
  Letonie Stât membri
  Liban Stât membri
  Liberie Stât membri
  Libie Stât membri
  Liechtenstein Faduz Stât membri
  Lituanie Stât membri
  Lussemburc Stât membri
  Macedonie dal Nord Scopie Stât membri
Madagascar Stât membri
Malawi Stât membri
Malaisia Stât membri
Maldivis Stât membri
Mali Stât membri
Malte Stât membri
Maroc Stât membri
Mauritanie Stât membri
Maurizius Stât membri
Messic Citât dal Messic Stât membri
  Mianmar (Birmanie) Stât membri
  Micronesie Stât membri
Moldavie Chissinau Stât membri
Muini, Principât di Stât membri
Mongolie Ulan Bator Stât membri
Montneri Podgorize Stât membri
Mozambîc Stât membri
Namibie Stât membri
Nauru Stât membri
Nepal Stât membri
Nicarague Stât membri
Nizar Stât membri
Nizerie Stât membri
  Norvegje Oslo Stât membri
Oman Stât membri
  Ongjarie Budapest Stât membri
  Paîs Bas Amsterdam Stât membri
Pachistan Islamabad Stât membri
Palau Stât membri
Panamà Stât membri
Papue Gnove Vuinee Stât membri
Paravuai Stât membri
Perù Stât membri
  Polonie Varsavie Stât membri
  Portugal Lisbone Stât membri
Qatar Stât membri
  Ream Unît Londre Stât membri
  Romanie Bucarest Stât membri
Ruande Stât membri
  Russie Mosche Stât membri
  Sant Cristoful e Nevis Stât membri
  Sante Luzie Stât membri
Sant Vincent e Grenadine Stât membri
Salomone Stât membri
Samoe Stât membri
San Marin Stât membri
Sant Tomâs e Princip Stât membri
Seisjel Stât membri
Senegal Stât membri
  Serbie Belgrât Stât membri
Siere Leon Stât membri
  Singapôr Stât membri
  Sirie Stât membri
  Slovachie Bratislave Stât membri
  Slovenie Lubiane Stât membri
Somalie Stât membri
  Spagne Madrid Stât membri
Sri Lanke Stât membri
  Stâts Unîts di Americhe Vossinton Stât membri
Repubbliche Sudafricane Stât membri
Sudan Stât membri
Suriname Stât membri
  Svezie Stocolme Stât membri
    Svuizare Berne Stât membri
Tagichistan Stât membri
Tailandie Stât membri
Taiwan Taipei
Tanzanie Stât membri
Timor Est Stât membri
  Togo Stât membri
Tonga Stât membri
Trinitât e Tobago Stât membri
  Tunisie Stât membri
  Turchie Ancare Stât membri
  Turkmenistan Stât membri
  Tuvalu Stât membri
  Ucraine Chief Stât membri
  Ugande Stât membri
  Uruvuai Stât membri
  Usbechistan Stât membri
  Vanuatu Stât membri
  Citât dal Vatican Citât dal Vatican osservadôr
  Venezuele Caracas Stât membri
  Vietnam Anoi Stât membri
  Guatemale Stât membri
  Guiane Stât membri
  Guinee Stât membri
  Guinee-Bissau Stât membri
  Guinee Ecuatoriâl Stât membri
  Jemen Stât membri
  Zambie Stât membri
  Zimbabue Stât membri