Liste di Stâts dal mont

Atenzion: Cheste pagjine e je di comedâ,
par lis modifichis dai non dai stâts, par intant, fâs riferiment al
progjet stâts


Cheste e je une liste par ordin alfabetic dai stâts dal mont. Ca a son includûts i 191 stâts che a son membris de Nazions Unidis plui Taiwan, la Citât dal Vatican e la Autoritât Palestinês (che e à dome un ricognossiment parziâl).

Par une liste di teritoris dipendents di altris stâts o ocupâts militarmentri cjale invezit: Elenc dai teritoris dipendents

Top - 0-9 A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V X Y Z

ListeModifiche

Non Capitâl Membri ONU Dispute su la sovranitât
Afghanistan Stât membri Nissune
  Albanie Tirane Stât membri Nissune
Alzerie Stât membri Nissune
  Andore Stât membri Nissune
Angole Stât membri Nissune
Antigue e Barbude Stât membri Nissune
Arabie Saudide Stât membri Nissune
Argjentine Stât membri Nissune
  Armenie Stât membri No ricognossût dal Pachistan
Australie Stât membri Nissune
  Austrie Stât membri Nissune
Azerbaizan Stât membri Nissune
Bahamas
Barein
Bangladesj
Barbados
  Belgjiche
Belize
Benin
Birmanie
Butan
  Bielorussie
Bolivie
  Bosgne-Erzegovine
Bozvane
Brasîl
Brunei
Bulgarie
Burkina Faso
Burundi
Cambogje
Camerun
Canadà
Cjâf Vert
  Republiche Ceche
Centrafriche
Çat
Cine - Republiche Popolâr di Cine No ricognossût in part. Riclamade de Republiche di Cine (Taiwan)
Chenie
Cile
  Cipri
Colombie
Comore
Republiche dal Congo
Republiche Democratiche dal Congo
Coree dal Nort
Coree dal Sud
Cosachistan
Cossovo Pristine
Chirghizistan
Cueste d'Avori
Cueste Riche
  Cravuazie
Cube
Danimarche
Dominiche
Republiche Dominicane
Ecuadôr
Egjit
Emirâts Araps Unîts
Eritree
  Estonie
Esuatini
Etiopie
Fizi
Filipinis
  Finlande
  France
Gabon
Gambie
Gjeorgjie
  Gjermanie
Gane
Gjamaiche
Gjapon
Zibuti
Gjordanie
Gnove Zelande
Grecie
Grenade
Haiti
Honduras
Il Salvador
Indie
Indonesie
Iran
Irac
  Irlande
  Islande
Israêl
  Italie
Isulis Marshall
Kiribati
Kuwait
Laos
Lesoto
Letonie
Liban
Liberie
Libie
Liechtenstein
Lituanie
Lussemburc
Macedonie dal Nort
Madagascar
Malawi
Malaisia
Maldivis
Mali
Malte
Maroc
Mauritanie
Maurizius
Messic
Micronesie, Stâts Federâts di
Moldavie
Muini, Principât di
Mongolie
Montneri
Mozambîc
Namibie
Nauru
Nepal
Nicarague
Nizar
Nizerie
Norvegje
Oman
  Ongjarie
  Paîs Bas
Pachistan
Palau
Panamà
Papue Gnove Vuinee
Paravuai
Perù
  Polonie
Portugal
Qatar
  Ream Unît
  Romanie
Ruande
  Russie
Sant Cristoful e Nevi
Sante Lucie
Sant Vincent e Grenadine
Salomone
Samoe
San Marin
Sant Tomâs e Princip
Seisjel
Senegal
Serbie
Siere Leon
Singapôr
Sirie
Slovachie
  Slovenie
Somalie
  Spagne
Sri Lanke
  Stâts Unîts
Repubbliche Sudafricane
Sudan
Suriname
  Svezie
    Svuizare
Tagichistan
Tailandie
Taiwan -
Tanzanie
Timor Est
Togo
Tonga
Trinitât e Tobago
Tunisie
Turchie
Turcmenistan
Tuvalu
Ucraine
Ugande
Uruvuai
Uzbechistan
Vanuatu
Citât dal Vatican
Venezuele
Vietnam
Vuatemale
Vuiane
Vuinee
Vuinee-Bissau
Vuinee Ecuatoriâl
Jemen
Zambie
Zimbabue