Radio Onde Furlane: diferencis tra lis versions

Contenuto cancellato Contenuto aggiunto
{{Infotaula d'organització |logo=LogoRadioOndeFurlane.jpg}} '''Radio Onde Furlane''' és una emissora de ràdio que emet des d'Udine, i que emet el 60% de la seva programació en friülès. La directora és Marina Tolazzi, i el cap de programació és Mauro Missana. Emet programes d'actualitat, música, informació i cultura. El seu radi d'acció s'estén a la planura friülana i part de la Càrnia. Fou creada el 1979 i va emetre per primer cop el 31 de gener de 1980. El...
Etichetis: Annullato Modifiche da mobil Modifiche dal web pal mobil
p Annullate le modifiche di Richard Rothschild (discussione), riportata alla versione precedente di 79.50.88.245
Etichete: Rollback
Rie 2:
La “radio libare dai furlans”, come che dîs un dai slogans plui frecuents, e trasmet par une buine part de sô programazion in [[Lenghe furlane|marilenghe]] (plui dal 60%) e si ocupe di atualitât, informazion e culture furlane oltri che di musiche e intrateniment. Diretôr responsabil e de programazion al è [[Mauro Missana]].
De radio e je parone la Cooperative di Informazion Furlane. La radio trasmet su dute la planure furlane e in [[Cjargne]]. Si cjate il so sît su la rêt e si pues scoltâ in dut il mont in "[[streaming]]".
{{Infotaula d'organització
|logo=LogoRadioOndeFurlane.jpg}}
'''Radio Onde Furlane''' és una emissora de ràdio que emet des d'[[Udine]], i que emet el 60% de la seva programació en [[friülès]]. La directora és Marina Tolazzi, i el cap de programació és Mauro Missana. Emet programes d'actualitat, música, informació i cultura. El seu radi d'acció s'estén a la planura friülana i part de la [[Càrnia (regió)|Càrnia]].
 
Fou creada el 1979 i va emetre per primer cop el [[31 de gener]] de [[1980]]. Els impulsors procedien del [[Moviment Friül]], [[Glesie Furlane]] i altres crítics amb l'actuació estatal durant el [[terratrèmol del Friül]], i tenien la finalitat de fer una emissora independent i de tarannà autonomista, que defensi l'autonomia i la cultura friülanes, valorant l'ús de la llengua com a tret d'emancipació popular. Entre els primers impulsors hi hagué Federico Rossi, Sergio Venuti, Silvano Pagani, Mauro Tosoni, i Giorgio Cavallo. El 1995 va promoure Tam Tam, el principal noticiari multilingüe d'Itàlia. També ha patrocinat el moviment cultural juvenil [[Usmis]] i un premi literari (''Premi Friûl''). El 1999 va realitzar un spot contra el racisme que fou seleccionat per la campanya europea ''Ràdio Contra el Racisme''.
Zardins Magnetics nasce come spazio radiofonico del Centro sociale autogestito anarchico di Udine all’inizio degli anni ’90. Va in onda settimanalmente su Radio Onde Furlane e ha dato voce al Collettivo antimilitarista ecologista del CSA, al gruppo eco-femminista Dumbles feminis furlanis libertariis, al collettivo Machno e ad altri collettivi studenteschi.
 
Negli ultimi anni la trasmissione viene curata dai compagni e dalle compagne dell’Assemblea permanente contro il carcere e la repressione.
<ref>https://zardinsmagneticsradio.noblogs.org/info/</ref>
 
== I fondadôrs ==